Nanking kers

vanaf 18,50
Witte voorjaarsbloesem
Rode besjes in het najaar
€ 55,50
= € 18,50 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Nanking Kers, Prunus tomentosa

Nanking Kers, ook wel bekend als Prunus tomentosa, is een prachtige sierkers met unieke eigenschappen. De witte bloemen en het zachte, donzige blad maken deze plant een aantrekkelijke keuze voor uw tuin. Na de bloeiperiode volgen kleine rode zoetzure bessen in de Prunus tomentosa. 

Voordelen van Prunus tomentosa

 • Opvallende wit-roze bloemen in het voorjaar
 • Weinig onderhoud en gemakkelijke verzorging
 • Geschikt voor diverse bodemsoorten en tuinomstandigheden
 • Kan solitair geplant worden of in groepen voor een indrukwekkend effect

Prunus tomentosa

De Nanking Kers, officieel bekend als Prunus tomentosa, springt in het oog dankzij de opvallende wit-roze bloemen die gedurende het bloeiseizoen volop in bloei staan. Het zachte, donzige blad voegt een charmant element toe aan deze struik. De Nanking kers is zelfsbestuivend en staat graag in een voedselrijke niet natte bodem. Het beste resultaat krijgt deze struik in de volle ozon of lichtelijke schaduw.

Belangrijkste kenmerken van de Nanking Kers

Nanking Kers Prunus tomentosa
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Verschillende, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst Azië

Nanking Kersaanplanten

De Nanking Kers aanplanten, ook bekend als Prunus tomentosa, is een eenvoudige taak. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige plant goed gedijt:

 1. Kies de juiste locatie: Zoek een plek met zon tot halfschaduw in uw tuin.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ruim genoeg is voor de wortels van de plant.
 4. Plaats de Nanking Kers: Verwijder voorzichtig de plant uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg dat de bovenkant van de wortelkluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef de plant ruim water om de wortels te helpen vestigen.

Prunus tomentosa kopen

Wilt u genieten van de prachtige Nanking Kers in uw tuin? Bij het Prunus tomentosa kopen adviseren we om 2 tot 3 planten per vierkante meter aan te planten. Hiermee creëert u direct een weelderige en kleurrijke toevoeging aan uw tuin.

Uitgebreide eigenschappen Prunus tomentosa

Latijnse naam Prunus tomentosa
Taxonomie Rosaceae-familie (Rozenfamilie)
Struik hoogte 1-3 meter
Groeiwijze Opgaand, bossig
Groeisnelheid Matig tot snel
Snoeiperiode Na de bloei in het voorjaar
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud en om verwelkte bloemen te verwijderen
Bloeiperiode Lente (meestal april tot mei)
Bloemkleur Roze tot lichtroze bloemen in trossen
Blad eigenschappen Lichtgroen blad met een tomentose (viltachtige) textuur
Herfstkleur Oranje tot bronskleurig
Takken Roodachtige tot bruine takken
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Zon tot lichte schaduw
Grondsoort Goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld
pH-waarde Neutraal tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Oost-Azië (inheems in China, Korea en Japan)

Prunus tomentosa bestellen

De Prunus tomentosa, ook bekend als de Nanking kers, is een sierlijke heester die in elke tuin tot zijn recht komt. Voordat u start met het Prunus tomentosa' bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van deze plant. Oorspronkelijk komt de Prunus tomentosa uit Japan. Het is daar een veelvoorkomende plantensoort. Zodra de Nanking kers in bloei staat is er zelfs een feestdag in Japan.

Prunus tomentosa behoort tot de Rosaceae-familie en staat bekend om haar mooie lange clusters met roze bloemen. Deze struik voelt zich het meest op haar gemak op een standplaats met volle zon tot lichte schaduw. Ze gedijt goed op verschillende grondsoorten, zolang deze maar goed doorlatend zijn.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.