Olijfwilg 'Compacta'

vanaf
20,00
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
60-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.50 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
 • Voor 10:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1130reviews
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
60-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.50 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
 • Voor 10:00 uur besteld, binnen drie werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1130reviews

Elaeagnus ebbingei Olijfwilg 'Compacta'

Olijfwilg 'Compacta' ofwel Elaeagnus ebbingei Compacta, is een wintergroene plant met grijsgroen blad. Zoals de naam al zegt is dit een compact groeiende Olijfwilg. De Olijfwilg 'Compacta' is beter vertakt waardoor die een stuk sneller dicht is en ook vanuit onder volle in het blad zit. Wel zal een Olijfwilghaag met de Elaeagnus ebbingei Compacta minder hoog worden.

De onderkant van het blad is witter dan de bovenkant, waardoor er een zachte gloed over de heester lijkt te vallen. De naam ‘Olijfwilg’ komt dus van de olijfgroene kleur en niet van de vrucht olijf. De vruchten hebben een zilverachtige gloed, vandaar dat de Olijfwilg ook wel Zilverbes wordt genoemd. 

Voordelen Elaeagnus ebbingei 'Compacta'

 • Compacte Olijfwilg
 • Groenblijvend
 • Gedijt goed op arme zandgronden 
 • Zeer goed geschikt voor zilte zeelucht en standplaats met veel wind
 • Hoge sierwaarde

Olijfwilg 'Compacta' als haagplant

De Olijfwilg 'compacta' is een geliefde haagplant dankzij de unieke uitstraling van de plant, maar zeker ook door de standplaats waar de haag groeit. Elaeagnus ebbingei is namelijk een haagplant die het uitstekend doet in kustgebieden. De arme zandgronden, zilte zeelucht en winderige streek zullen geen enkel effect hebben op de conditie van de plant. Sterker nog, Olijfwilg 'Compacta' floreert juist in deze condities.

Het snoeien van de Elaeagnus ebbingei 'Compacta' is essentieel om er een dichte en compacte haag van te maken. In de eerste jaren zal de haag, zeker aan de onderzijde een open structuur hebben. Dankzij het snoeien zal de Olijfwilg gestimuleerd worden om ook aan de onderzijde te vertakken en zo dicht te groeien.

In het voorjaar bloeit de Olijfwilg met kleine, witte bloemetjes met een zeer aantrekkelijke geur, die gevolgd worden door oranjerode besjes waar ook een grijze gloed op lijkt te liggen. Deze besjes zijn eetbaar en erg lekker om bijvoorbeeld jam van te maken, als de vogels u niet voor zijn. De uitlopers die de haag vormt zijn geel/ bronsachtig van kleur en leveren daardoor ook een bijdrage aan de sierwaarde van de plant.

Belangrijkste eigenschappen Elaeagnus ebbingei 'Compacta' olijfwilg

Olijfwilg 'Compacta' Elaeagnus ebbingei 'Compacta'
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Groenblijvend
Herkomst Cultivar

Elaeagnus ebbingei Olijfwilg 'Compacta' aanplanten

De Olijfwilg 'Compacta' is niet kieskeurig als het gaat om de grond, maar ze geven wel voorkeur aan een waterdoorlatende grond en een plek in de zon. De Elaeagnus ebbingei 'Compacta' kan daarnaast ook goed tegen droogte en een zoute omgeving. Het planten gaat vrijwel hetzelfde als andere hagen. Graaf een sleuf iets breder en dieper dan de wortels van de Olijfwilg. Plaats de Olijfwilg in de sleuf, met de wortels gelijkmatig verdeeld. Vul de sleuf aan met aarde gemengd met meststoffen, bodemleven en compost, voor snelle inworteling.

Olijfwilg 'Compacta' kopen

Wilt u een dichte haag vormen met Olijfwilg 'Compacta? Dan dient u daar direct bij het planten rekening mee te houden. Het is belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Elaeagnus ebbingei 'Compacta' staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Elaeagnus ebbingei olijfwilg 'Compacta'

Latijnse naam Elaeagnus ebbingei 'Compacta
Taxonomie Duindoornfamilie
Haag hoogte 60-300 cm
Groeiwijze Breed opgaand
Groeisnelheid 20-40 cm per jaar
Snoeiperiode Mei - september
Aantal snoeibeurten  2 maal per jaar
Bloeiperiode September - oktober
Vruchten Bessen
Winterhardheid Goed (tot -15°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle 
Droogtetolerant Ja
Herkomst Cultivar

Olijfwilg 'Compacta' bestellen

Wilt u Elaeagnus ebbingei 'Compacta' bestellen en weten of uw tuin geschikt is om Olijfwilg 'Compacta' aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten te komen over de herkomst van de Elaeagnus ebbingei.

De olijfwilg komt van nature voor in Japan. Verrassend genoeg zijn er grote gelijkenissen met Nederland qua klimatologische omstandigheden waardoor de Olijfwilg ook in Nederland en België floreert. De Elaeagnus ebbingei is familie van de Duindoorn die van nature in onze Noordwest-Europese kuststreken is te vinden.

De Olijfwilg doet het uitstekend op een zonnige standplaats, ook op arme zandgronden. Zoals gezegd is het een geliefde haagplant in de kuststreken op een plek waar de haag veel wind vangt.

Bestel- en bezorginformatie haagplanten

De hagen worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u van ons een mail met daarin de leverdatum.

Bezorginformatie haagplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Levering binnen 3 werkdagen mits voor 10:00 uur besteld
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95

Garantie haagplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de haagplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Haagplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.