Portugese Laurier

vanaf
10,00
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
60-80 cm
70-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
100-125 cm
125-150 cm
140-160 cm
150-175 cm
160-180 cm
175-200 cm
200-225 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
60-80 cm
70-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
100-125 cm
125-150 cm
140-160 cm
150-175 cm
160-180 cm
175-200 cm
200-225 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews

Prunus lusitanica Angustifolia 'Portugese laurier'

Prunus lusitanica 'Angustifolia' is de meest sierlijke lauriersoort die geschikt is als haagplant. De donkergroene, glanzende bladeren die spits toelopen zijn kenmerkend voor de plant. De sierwaarde wordt verhoogd door de bordeaux rode vertakkingen en de lichtgroene kleur van de nieuw gevormde bladeren.

In juni dan wel juli komt de struikachtige Portugese laurier in bloei. Aan het uiteinde van vertakkingen van de Prunus lusitanica 'Angustifolia' verschijnen dan kleine witte bloempjes die na de bloei veranderen in kleine bessen. Net als bij de Prunus laurocerasus 'Caucasica' en de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is de bloesem geliefd bij veel insecten. Helaas zijn ook bij de Portugese Laurierkers de bessen giftig voor mensen en geldt er dus een kleine waarschuwing voor kleine kinderen.

Voordelen Prunus lusitanica 'Angustifolia'

  • Meest sierlijke Lauriersoort
  • Spits en donkergroen blad
  • Bordeaux rode vertakkingen
  • Zeer goed in model te houden
  • Bloeiende haagplant

Portugese Laurier als haagplant

De Prunus lusitanica 'Angustifolia' kent een opgaande groei. Gecombineerd met het fijnere blad ten opzichte van de andere Laurierkers-soorten maakt het de Portugese Laurier tot een zeer geliefde haagplant. Doordat de Prunus lusitanica 'Angustifolia' erg strak gesnoeid kan worden en een diep groene kleur heeft, is de plant geliefd als heg of haag in klassieke en moderne tuinen.

De Portugese Laurier kent een tamelijk trage groei. Voor het behoud van de vorm van de haag volstaat dan ook één grote snoeibeurt in het jaar. Doorgaans wordt deze rond mei uitgevoerd. Later in het jaar kunnen lange uitlopers ingekort worden zonder de volledige haag te snoeien.

Belangrijkste eigenschappen Prunus lusitanica angustifolia 'Portugese laurier'

Portugese laurier Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Standplaats Zon,halfschaduw en schaduw
Grondsoort Humusrijke en waterdoorlatend
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Groenblijvend
Herkomst Portugal

Prunus lusitanica Angustifolia 'Portugese laurier' aanplanten

Een laurierhaag gevormd met de Prunus lusitanica 'Angustifolia' kan het beste worden aangeplant wanneer deze in de rustfase zit. De aanplantperiode van een laurierhaag loopt, met uitzondering van vorstperioden, vanaf september-oktober tot maart-april. De laurier is een tuinplant die zeer weinig eisen stelt aan de standplaats of ondergrond. Zorg wel voor een waterdoorlatende bodem zodat de kluit niet kan gaan rotten. Graaf een sleuf iets breder en dieper dan de wortels van de laurier. Plaats de laurier in de sleuf, met de wortels gelijkmatig verdeeld. Vul de sleuf aan met aarde gemengd met meststoffen, bodemleven en compost, voor snelle inworteling.

Portugese Laurier kopen

De Prunus lusitanica 'Angustifolia' is in tegenstelling tot de Prunus laurocerasus 'Caucasica' en de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia’ een trage groeier. Wilt u een dichte haag vormen met Laurierkers? Dan dient u daar direct bij het planten rekening mee te houden. Het is belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Portugese laurier staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Prunus lusitanica Angustifolia 'Portugese laurier'

Latijnse naam  Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Taxonomie Rozenfamilie
Haag hoogte 60-400 cm
Groeiwijze Opgaand met rechtopstaande takken
Groeisnelheid 20-40 cm per jaar
Snoeiperiode Mei
Aantal snoeibeurten  1 per jaar
Bloeiperiode juni-juli
Vruchten Laurierkers
Winterhardheid Goed (tot -16°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Humusrijke en waterdoorlatend
Droogtetolerant ja
Herkomst Portugal

Portugese Laurier bestellen

Wilt u Portugese Laurier bestellen en weten of uw tuin geschikt is om Laurierkers aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten te komen over de herkomst van de Prunus lusitanica 'Angustifolia’.

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is een wintergroene heester met een oorspronkelijke herkomst uit Zuid-Europa en de Canarische eilanden. Het zal u dan niet verbazen dat deze plant van veel zon houdt en bij een fijne standplaats prachtige witte bloemtrossen vormt. Echter groeit deze Laurier ook prima op een minder zonnige plek.

Wat misschien niet meteen doet vermoeden bij de Portugese Laurier is dat deze plant ook goed bestand is tegen vorst. Alleen bij zeer strenge vorst kan het blad wat bevriezen. Er wordt dus afgeraden deze haag op een winderige, open plek te zetten. U kunt de Portugese laurier dus zowel in de volle zon als in de schaduw aanplanten elke grondsoort voldoet.

Aan natte voeten heeft de plant wel een hekel. Let dus op dat de bodem niet te vochtig is en een goede drainerende werking heeft of kies een haagplant uit die daar beter voor geschikt is.

Gras en Groen Winkel is een onderdeel van hoveniersbedrijf Gras en Groen. In 2018 gestart om klanten van het hoveniersbedrijf met kwalitatieve producten bij te staan in het behouden van een fraaie tuin. Bij Gras en Groen Hoveniers is uw complete tuin in goede handen. Vanaf de allereerste schetsen van uw droomtuin kunt u vertrouwen op dezelfde service, communicatie en kwaliteit.