Rhododendron 'Anna Rose Whitney'

vanaf
47,50
Erg schaduwtolerant
Fel roze bloemen
€ 142,50
= € 47,50 x 3 stuks
Minimum bestelaantal = 3 stuks
 • Voor 10:00 uur besteld, in 3 werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews

Rhododendron 'Anna Rose Whitney', Rhododendron 'Anna Rose Whitney'

Rhododendron Anna Rose Whitney, ook bekend als Rhododendron 'Anna Rose Whitney', is een van de vele soorten van de Rhodondendron. Het is een veelzijdige struik die gemakkelijk is in verzorging en erg populair is. Wat de Rhododendron 'Anna Rose Whitney' uniek maakt zijn zijn donker roze bloemen. 

Voordelen van Rhododendron 'Anna Rose Whitney'

 • Weelderige bloei met roze bloemen
 • Gemakkelijk te onderhouden en verzorgen
 • Geschikt voor verschillende bodemsoorten en tuinomstandigheden
 • Kan gebruikt worden als solitaire struik of in groepen voor een indrukwekkend effect
 • Aantrekkelijk voor bestuivende insecten

Rhododendron 'Anna Rose Whitney'

De Rhododendron valt op door zijn weelderige bloei en het glanzende groene blad dat gedurende het hele seizoen aanwezig is. Rhododendrons kunnen variëren in grootte van enkele meters tot kleine struiken. De Rhododendron 'Anna Rose Whitney' heeft een volwassen grootte van 1,5-2 meter. De Rhododendron is ideaal als achtergrond voor andere planten en groeien ook goed tegen muren, hekken, of als ondoordringbare tuinafscheiding. Ook groeit deze struik makkelijk in verschillende bodemsoorten en op zonninge tot gedeeltelijk schaduwrijke plekken.

Belangrijkste kenmerken van Rhododendron 'Anna Rose Whitney'

Rhododendron 'Anna Rose Whitney' Rhododendron 'Anna Rose Whitney'
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Zuur, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladhoudend
Herkomst Azië

Rhododendron 'Anna Rose Whitney' aanplanten

De Rhododendron 'Anna Rose Whitney' aanplanten is een relatief eenvoudige taak. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige struik goed gedijt:

 1. Kies de juiste locatie: Zoek een plek met zon tot halfschaduw in uw tuin.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor zure, goed doorlatende grond en voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ruim genoeg is voor de wortels van de struik.
 4. Plaats de Rhododendron: Verwijder voorzichtig de struik uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg dat de bovenkant van de wortelkluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef de struik ruim water om de wortels te helpen vestigen.

Rhododendron 'Anna Rose Whitney' kopen

Wilt u genieten van de prachtige Rhododendron 'Anna Rose Whitney' in uw tuin? Bij het Rhododendron 'Anna Rose Whitney' kopen adviseren wij om rekening te houden met een afstand van 80 cm tot 1,5 meter voor een mooie spreiding en optimale groei. 

Uitgebreide eigenschappen Rhododendron 'Anna Rose Whitney'

Latijnse naam Rhododendron 'Anna Rose Whitney'
Taxonomie Ericaceae-familie (Heidefamilie)
Struik hoogte 1,5-2 meter
Groeiwijze Opgaand, dicht vertakt
Groeisnelheid Matig
Snoeiperiode Direct na de bloei in het voorjaar
Aantal snoeibeurten Minimaal snoeien voor vormbehoud na de bloei
Bloeiperiode Lente (meestal april tot mei)
Bloemkleur Roze bloemen met een donkere vlek in het oog van de bloem
Blad eigenschappen Lichtgroen, leerachtig blad
Herfstkleur Bladhoudend, behoudt zijn groene kleur in de winter
Takken Donkergroene takken
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Halfschaduw tot schaduw
Grondsoort Zuurhoudende, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld
pH-waarde Zuur (pH 4,5 - 6,0)
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Azië

Rhododendron 'Anna Rose Whitney' bestellen

De Rhododendron, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u begint met de Rhododendron 'Anna Rose Whitney' bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van deze Rhododendron. Deze plant, met zijn Latijnse naam Rhododendron, is oorspronkelijk afkomstig uit diverse regio's in Azië, zoals de Himalaya, China, Japan en delen van Zuid-oost Azië. Door de gelijkenissen in het klimaat met Noord-West Europa gedijt de Rhododendron ook hier uitstekend. In de droge warme zomers is extra water geven wel van belang.

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u van ons een mail met daarin de leverdatum.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Levering binnen 3 werkdagen mits voor 10:00 uur besteld
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.