Rhododendron 'Schneekrone'

vanaf 18,00
Witte bloemen met gele vlekken
Erg compacte groei
€ 54,00
= € 18,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1268reviews

Rhododendron 'Schneekrone', Rhododendron 'Schneekrone'

Rhododendron Schneekrone, ook bekend als Rhododendron 'Schneekrone', is een van de vele soorten van de Rhodondendron. Het is een veelzijdige struik die gemakkelijk is in verzorging en erg populair is. Wat de Rhododendron 'Schneekrone' uniek maakt zijn zijn witte bloemen. 

Voordelen van Rhododendron 'Schneekrone'

 • Weelderige bloei met witte bloemen
 • Gemakkelijk te onderhouden en verzorgen
 • Geschikt voor verschillende bodemsoorten en tuinomstandigheden
 • Kan gebruikt worden als solitaire struik of in groepen voor een indrukwekkend effect
 • Aantrekkelijk voor bestuivende insecten

Rhododendron 'Schneekrone'

De Rhododendron valt op door zijn weelderige bloei en het glanzende groene blad dat gedurende het hele seizoen aanwezig is. Rhododendrons kunnen variëren in grootte van enkele meters tot kleine struiken. De Rhododendron 'Schneekrone' heeft een volwassen grootte van 1,5-2 meter. De Rhododendron is ideaal als achtergrond voor andere planten en groeien ook goed tegen muren, hekken, of als ondoordringbare tuinafscheiding. Ook groeit deze struik makkelijk in verschillende bodemsoorten en op zonninge tot gedeeltelijk schaduwrijke plekken.

Belangrijkste kenmerken van Rhododendron 'Schneekrone'

Rhododendron 'Schneekrone' Rhododendron 'Schneekrone'
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Zuur, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladhoudend
Herkomst Azië

Rhododendron 'Schneekrone' aanplanten

De Rhododendron 'Schneekrone' aanplanten is een relatief eenvoudige taak. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige struik goed gedijt:

 1. Kies de juiste locatie: Zoek een plek met zon tot halfschaduw in uw tuin.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor zure, goed doorlatende grond en voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ruim genoeg is voor de wortels van de struik.
 4. Plaats de Rhododendron: Verwijder voorzichtig de struik uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg dat de bovenkant van de wortelkluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef de struik ruim water om de wortels te helpen vestigen.

Rhododendron 'Schneekrone' kopen

Wilt u genieten van de prachtige Rhododendron 'Schneekrone' in uw tuin? Bij het Rhododendron 'Schneekrone' kopen adviseren wij om rekening te houden met een afstand van 80 cm tot 1,5 meter voor een mooie spreiding en optimale groei. 

Uitgebreide eigenschappen Rhododendron 'Schneekrone'

Latijnse naam Rhododendron 'Schneekrone'
Taxonomie Ericaceae-familie (Heidefamilie)
Struik hoogte 1,5-2 meter
Groeiwijze Opgaand, dicht vertakt
Groeisnelheid Matig
Snoeiperiode Direct na de bloei in het voorjaar
Aantal snoeibeurten Minimaal snoeien voor vormbehoud na de bloei
Bloeiperiode Lente (meestal april tot mei)
Bloemkleur Witte bloemen
Blad eigenschappen Donkergroen, leerachtig blad
Herfstkleur Bladhoudend, behoudt zijn groene kleur in de winter
Takken Donkergroene takken
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Halfschaduw tot schaduw
Grondsoort Zuurhoudende, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld
pH-waarde Zuur (pH 4,5 - 6,0)
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Azië

Rhododendron 'Schneekrone' bestellen

De Rhododendron, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u begint met de Rhododendron 'Schneekrone' bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van deze Rhododendron. Deze plant, met zijn Latijnse naam Rhododendron, is oorspronkelijk afkomstig uit diverse regio's in Azië, zoals de Himalaya, China, Japan en delen van Zuid-oost Azië. Door de gelijkenissen in het klimaat met Noord-West Europa gedijt de Rhododendron ook hier uitstekend. In de droge warme zomers is extra water geven wel van belang.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.