Schoonvrucht

vanaf
11,50
Opvallende bessen
Langdurige bloei
€ 34,50
= € 11,50 x 3 stuks
Minimum bestelaantal = 3 stuks
 • Voor 10:00 uur besteld, in 3 werkdagen bezorgd
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews

Schoonvrucht 'Profusion', Callicarpa bodinieri 'Profusion'

De 'Schoonvrucht', ook bekend als Callicarpa bodinieri 'Profusion', is een opvallende en sierlijke struik die bekend staat om zijn prachtige paarse bessen en decoratieve eigenschappen. Vooral in het najaar is dit een pronkstuk in de tuin. De paarse bessen komen dan nog beter tot hun recht. 

Voordelen van Callicarpa bodinieri 'Profusion'

 • Opvallende paarse bessen die de aandacht trekken
 • Decoratieve uitstraling gedurende de herfstmaanden
 • Relatief onderhoudsarm en gemakkelijk te kweken
 • Geschikt voor verschillende bodemsoorten en tuinomstandigheden
 • Trekt vogels aan en draagt bij aan de biodiversiteit

Schoonvrucht 'Profusion'

De Schoonvrucht 'Profusion', officieel bekend als Callicarpa bodinieri 'Profusion', kenmerkt zich door zijn opvallende clusters van heldere, paarse bessen die in de herfstperiode verschijnen. Deze bessen zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar vormen ook een voedselbron voor vogels tijdens de koudere maanden.

Een bijkomend voordeel van de Schoonvrucht 'Profusion' is de eenvoudige verzorging. Deze struik gedijt goed in verschillende bodemsoorten en gedijt het best in een zonnige tot licht beschaduwde omgeving, waardoor hij geschikt is voor diverse tuinomstandigheden.

Belangrijkste kenmerken van Callicarpa bodinieri 'Profusion'

Schoonvrucht 'Profusion' Callicarpa bodinieri 'Profusion'
Standplaats Zon tot lichte schaduw
Grondsoort Verschillende, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst China

Callicarpa bodinieri 'Profusion' aanplanten

De Schoonvrucht 'Profusion' aanplanten, officieel bekend als Callicarpa bodinieri 'Profusion', is een relatief eenvoudige taak. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige struik goed tot zijn recht komt:

 1. Kies de juiste locatie: Selecteer een plek met zonlicht tot lichte schaduw, aangezien de Schoonvrucht 'Profusion' in deze omgeving gedijt.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg eventueel organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat groot genoeg is voor de wortelkluit van de struik.
 4. Plant de Schoonvrucht: Verwijder voorzichtig de struik uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het gat met aarde en druk stevig aan. Geef de struik royaal water om de wortels te helpen vestigen.

Schoonvrucht 'Profusion' kopen

Wilt u genieten van de prachtige Schoonvrucht 'Profusion' in uw tuin? Bij het Schoonvrucht 'Profusion' kopen adviseren wij om 3 tot 4 struiken van 60-80 cm per vierkante meter aan te planten. Met dit aantal heeft u direct een weelderige toevoeging aan uw tuin die ook vogels zal aantrekken.

Uitgebreide eigenschappen Callicarpa bodinieri 'Profusion'

Latijnse naam Callicarpa bodinieri 'Profusion'
Taxonomie Lamiaceae-familie (Lipbloemenfamilie)
Struik hoogte 1,5-2 meter
Groeiwijze Rechtopstaand, bossig
Groeisnelheid Gemiddeld
Snoeiperiode In het voorjaar, na de winter
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud
Bloeiperiode Zomer tot vroege herfst
Bloemkleur Lila
Vruchten Parelachtige paarse bessen in de herfst
Blad eigenschappen Smal, ovaal, groen blad
Herfstkleur Paars tot violet
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Goed doorlatende, vruchtbare grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Neutraal tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst China

Callicarpa bodinieri 'Profusion' bestellen

De Schoonvrucht is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u start met de Schoonvrucht' bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van de Callicarpa bodinieri 'Profusion'. Oorspronkelijk komt de Callicarpa bodinieri 'Profusion' uit China. Maar groeit ook uitstekend op de Nederlandse en Belgische bodem.

De Vlinderstruik heeft bloemen die speciaal gebouwd zijn om vlinders aan te trekken. De bloemen zijn lang en smal en zo is de nectar alleen voor insecten met een lange tong bereikbaar. Wilt u in uw tuin het hele jaar door vlinders aantrekken? plant dan vroegbloeiende en laatbloeiende vlinderstruiken. Zo kunt u het hele jaar door genieten van de vlinders die op deze prachtige plant afkomen. 

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u van ons een mail met daarin de leverdatum.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Levering binnen 3 werkdagen mits voor 10:00 uur besteld
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.