Spierstruik 'Little Princess'

vanaf 14,00
Rijke roze bloemen
Erg compacte groei
€ 42,00
= € 14,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Spierstruik 'Little Princess', Spiraea japonica 'Little Princess'

Spierstruik 'Little Princess', ook bekend als Spirea japonica 'Little Princess', is een compacte heester met roze bloemen. De Spierstruik 'Little Princess' is een van de vele soorten van de Spierstruik. Deze struikensoort is goed te combineren met andere planten en daarom ideaal in iedere tuin. Ook doet de Spierstruik het goed op elke grondsoort. De Spierstruik 'Little Princess' staat in juni en juli in bloei met vele kleine roze bloemenschermen. De spierstruik 'Little Princess' wordt ongeveer 40 cm hoog.

Voordelen van Spirea japonica 'Little Princess'

 • Roze bloemenschermen in het voorjaar
 • Frisgroene bladeren die het hele seizoen kleur bieden
 • Weinig onderhoud en eenvoudige verzorging
 • Geschikt voor bijna elke bodemsoorten
 • Kan gebruikt worden als bodembedekker en solitair

Spierstruik 'Little Princess'

De Spierstruik 'Little Princess', officieel bekend als Spirea japonica 'Little Princess', valt op door zijn prachtige roze bloemenschermen die in juni en juli aanwezig zijn. Tegen de groene bladeren is dit een prachtig contrast. Tussen alle soorten van de Spierstruik zitten veel verschillen zoals verschil in hoogte, bladkleur, bloemkleur en vorm. Het is een Struikensoort met veelzijdige eigenschappen en is daarom voor bijna iedere tuin geschikt.

Belangrijkste kenmerken van Spirea japonica 'Little Princess'

Spierstruik 'Little Princess' Spirea japonica 'Little Princess'
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Verschillende, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst Japan

Spirea japonica 'Little Princess' aanplanten

De Spierstruik 'Little Princess' aanplanten, officieel bekend als Spirea japonica 'Little Princess', is een relatief eenvoudige taak. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige heester goed gedijt:

 1. Kies de juiste locatie: Zoek een plek met zon tot halfschaduw in uw tuin.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ruim genoeg is voor de wortels van de heester.
 4. Plaats de Spirea: Verwijder voorzichtig de plant uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg dat de bovenkant van de wortelkluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef de plant ruim water om de wortels te helpen vestigen.

Spierstruik 'Little Princess' kopen

Wilt u genieten van de prachtige Spierstruik 'Little Princess' in uw tuin? Bij het Spierstruik 'Little Princess' kopen adviseren we om 3 tot 4 planten per vierkante meter aan te planten. Hiermee creëert u direct een weelderige en kleurrijke toevoeging aan uw tuin.

Uitgebreide eigenschappen Spiraea japonica 'Little Princess'

Latijnse naam Spiraea japonica 'Little Princess'
Taxonomie Rosaceae-familie (Rozenfamilie)
Struik hoogte 0,3-0,6 meter
Groeiwijze Opgaand, compact
Groeisnelheid Matig tot snel
Snoeiperiode In het late winter of vroege voorjaar
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud
Bloeiperiode Zomer (meestal juni tot juli)
Bloemkleur Roze bloemen in pluimen
Blad eigenschappen Groen, geveerd blad
Herfstkleur Oranje tot koperachtige herfstkleur
Takken Bruinrode tot donkerbruine takken
Winterhardheid Goed (tot -30°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Neutraal tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Japan

Spiraea japonica 'Little Princess' kopen

De Spiraea japonica 'Little Princess', ook bekend als Spiraea japonica 'Little Princess', is een prachtige veelzijdige heester. Voordat u begint met de Spiraea japonica 'Little Princess' kopen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van de Spierstruik 'Little Princess'. Deze plant komt oorspronkelijk uit Japan. Opvallend genoeg gedijt deze soort ook uitstekend in Nederland en België vanwege de vergelijkbare klimatologische omstandigheden.

De Spiraea japonica 'Little Princess' behoort tot de spireafamilie en staat bekend om zijn compacte groei en mooie bladstructuur. Deze plant voelt zich het meest op zijn gemak op een standplaats met volle zon tot lichte schaduw. Hij gedijt goed op verschillende grondsoorten, mits deze goed doorlatend zijn.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.