Thuja 'Brabant'

vanaf
6,00
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
60-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
125-150 cm
140-160 cm
150-175 cm
160-180 cm
180-200 cm
200-225 cm
225-250 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews
Wat is de gewenste hoogte van uw haag?
60-80 cm
80-100 cm
100-120 cm
125-150 cm
140-160 cm
150-175 cm
160-180 cm
180-200 cm
200-225 cm
225-250 cm
Type kluit
Hoeveel haagplanten wilt u bestellen?
- advies aantal planten per m¹ = 0.25 haagplanten
- minimaal bestelaantal = 1 haagplant
In meters
=
haagplanten
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1150reviews

Thuja occidentalis 'Brabant'

Thuja occ. 'Brabant' ofwel de Westerse Levensboom Brabant is een populaire haagconifeer. Zijn lichte, geelgroene bladeren zorgen voor een fris en zomers uiterlijk. In de winter kleurt de Thuja occ. ‘Brabant’ naar een bronsachtige kleur, waarna de groene kleur in de lente weer terugkomt. Bij het kneuzen van de jonge twijgen verspreidt deze Thuja een aantrekkelijke, frisse geur.

‘Thuja’ staat voor ‘boom van het goed en het kwaad’ en wordt ook wel gebruikt voor de kruidengeneeskunde en voor homeopatische doeleinden. De Thuja occ. ‘Brabant' bloeit niet, maar kan na een droge zomer wel veel vruchten produceren in het najaar. Deze vruchten zijn onopvallende ovale kegels. De bast is roodbruin en schilfert in lange repen af naar beneden.

Voordelen Thuja occ. Brabant

  • Zeer goed winterharde haagplant
  • Geschikt voor het vormen van een hoge haag
  • Vormt een ondoordringbare haag
  • Vraagt weinig onderhoud
  • Geschikt voor kuststreken en kleigronden

Conifeer Thuja 'Brabant' als haagplant

De Thuja occ. ‘Brabant' is erg populair als haag. Dat komt onder andere doordat deze plant erg weinig eisen stelt aan standplaats en verzorging. Zelfs in kustgebieden of op een zware kleigrond gedijt hij goed. Daarnaast kan de Westerse levensboom 'Brabant' erg strak gesnoeid worden door zijn fijne blad.

Thuja occ. ‘Brabant’ kenmerkt zich door een zeer snelle groei van 20 tot 40 centimeter per jaar en groeit daarnaast ook nog eens snel zichtdicht. Wanneer de plant niet gesnoeid wordt kan hij een eindhoogte bereiken van wel 7 meter! Gelukkig hoeft u hem maar twee keer per jaar goed terug te snoeien om hem in toom te houden. Het best doet u dat een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Tussendoor kunnen lange uitlopers nog extra ingekort worden zonder de volledige haag te snoeien.

Belangrijkste eigenschappen Thuja occ. 'Brabant'

Westerse levensboom 'Brabant' Thuja occidentalis 'Brabant'
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Groenblijvend
Herkomst Cultivar

Thuja occ. 'brabant' aanplanten

De Thuja occ. 'Brabant' kan het hele jaar door geplant worden. Bij voorkeur plant u de Thuja 'Brabant' in de maanden maart - mei of september - oktober. De Thuja 'Brabant' kunt u planten zonder specifieke eisen te stellen aan hun standplaats. Ze wensen een voedselrijke, vochtige bodem en een matige tot goed gedraineerde bodem in volle zon of halfschaduw.

Graaf een sleuf van ongeveer twee keer de breedte van de plant zijn kluit. Prik wat gaten onder in de geul voor een goede afwatering. Plaats de kluit van de Thuja 'Brabant' in de sleuf met ongeveer 2 cm dieper dan de omliggende grond. Vul vervolgens de sleuf aan met aarde gemengd met meststoffen, bodemleven en compost, voor snelle inworteling. 

Lees meer over het aanplanten van de Thuja occidentalis 'Brabant' op de pagina Coniferen haag.

Conifeer thuja 'Brabant' kopen

De Thuja occ. ‘Brabant is een snelle groeier die niet alleen snel de hoogte in gaat, maar ook erg snel erg dicht wordt. Het is belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te bestellen. Zo krijgt u binnen afzienbare tijd de gewenste privacy en geborgenheid in uw tuin. Bij het formaat van de Conifeer 'Brabant' staat het aantal planten dat wij per strekkende meter haag adviseren vermeld.

Dankzij een uitstekende verzorging op de kwekerij hebben wij sterke en goed gevormde haagplanten in het assortiment. Daardoor volstaan afhankelijk van het formaat 3 tot 4 haagplanten per strekkende meter. Het advies bij uw keuze vindt u bij de calculator van het aantal haagplanten per strekkende meter.

Uitgebreide eigenschappen Thuja occidentalis 'Brabant'

Latijnse naam Thuja occidentalis 'Brabant'
Taxonomie Cipresfamilie
Haag hoogte 60-700 cm
Groeiwijze Slank, kegelvormig, dicht
Groeisnelheid 20-40 cm per jaar
Snoeiperiode Mei - september
Aantal snoeibeurten  2 maal per jaar
Bloeiperiode Maart
Vruchten Kegels
Winterhardheid Goed (tot -25°C)
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Alle 
Droogtetolerant Ja
Herkomst Cultivar

Conifeer Brabant bestellen

Wilt u de Thuja occ. ‘Brabant’ bestellen en weten of uw tuin geschikt is om deze conifeer aan te planten? Dan is het goed om een aantal zaken te weten te komen over de herkomst.

De Thuja komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en Canada. Aan het begin van de 16e eeuw is de conifeer mee naar West-Europa genomen. In Noord-Amerika groeit deze Levensboom uit tot een reusachtige boom, maar in Europa blijft hij door andere leefomstandigheden een stuk lager.

Conifeer 'Brabant' stelt niet veel eisen als het gaat om standplaats en verzorging. Zowel een zonnige of schaduwrijke standplaats is geen probleem. Wel houdt hij van een vochtige of normale bodem, dus plant hem niet op een te droge plek.

Gras en Groen Winkel is een onderdeel van hoveniersbedrijf Gras en Groen. In 2018 gestart om klanten van het hoveniersbedrijf met kwalitatieve producten bij te staan in het behouden van een fraaie tuin. Bij Gras en Groen Hoveniers is uw complete tuin in goede handen. Vanaf de allereerste schetsen van uw droomtuin kunt u vertrouwen op dezelfde service, communicatie en kwaliteit.