Vlinderstruik 'Border Beauty'

vanaf 12,50
Rijke paarse bloemen
Aantrekkelijk voor biodiversiteit
€ 37,50
= € 12,50 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Vlinderstruik 'Border Beauty', Buddleja davidii 'Border Beauty'

Vlinderstruik 'Border Beauty', ook bekend als Buddleja davidii 'Border Beauty', is een van de vele soorten van de vlinderstruik. De populaire vlinderstruik staat bekend om zijn aantrekkelijke karakter en gemakkelijke verzorging. Door zijn langwerpige bloeiwijzen trekt deze vlinderstruik vele vlinders aan en is het een kleurrijke toevoeging aan uw tuin.

Voordelen van Buddleja davidii 'Border Beauty'

 • Indrukwekkende paarse bloeiwijze die vlinders aantrekt
 • Rijke en langdurige bloei gedurende de zomermaanden
 • Weinig eisen aan de standplaats en het onderhoud
 • Geschikt voor diverse bodemsoorten en tuinomstandigheden
 • Uitstekend voor het creëren van een vlindertuin

Vlinderstruik 'Border Beauty'

De Vlinderstruik 'Border Beauty', officieel bekend als Buddleja davidii 'Border Beauty', onderscheidt zich door zijn prachtige lila bloemen die gedurende de zomermaanden in volle bloei staan. Deze bloemen trekken talloze vlinders aan, waardoor uw tuin tot leven komt. 

Een ander voordeel van de Vlinderstruik 'Border Beauty' is zijn onderhoudsgemak. Deze struik gedijt in verschillende bodemsoorten in zowel de volle zon als lichte schaduw, waardoor hij geschikt is voor diverse tuinomstandigheden.

Belangrijkste eigenschappen van Buddleja davidii 'Border Beauty'

Vlinderstruik 'Border Beauty'  Buddleja davidii 'Border Beauty'
Standplaats Volle zon tot lichte schaduw
Grondsoort Diverse, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst  China

Buddleja davidii 'Border Beauty' aanplanten

De Vlinderstruik 'Border Beauty' aanplanten, officieel bekend als Buddleja davidii 'Border Beauty', is een relatief makkelijke klus. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige struik tot zijn recht komt: 

 1. Kies de juiste locatie: Selecteer een zonnige plek in uw tuin, aangezien de Vlinderstruik 'Border Beauty' het beste gedijt in de volle zon.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond en voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat groot genoeg is voor de kluit van de struik.
 4. Plant de Vlinderstruik: Verwijder voorzichtig de struik uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef de struik royaal water om de wortels te helpen vestigen.

Vlinderstruik 'Border Beauty' kopen

Wilt u optimaal genieten van de prachtige Vlinderstruik 'Border Beauty' in uw tuin? Zorg dan bij het Vlinderstruik 'Border Beauty' kopen voor het juiste aantal planten. Wij adviseren u om 3 tot 4 vlinderstruiken in de maat 60-80 aan te planten per m². Met dit aantal heeft u direct een dichte border die weinig ruimte laat voor onkruid. 

Uitgebreide eigenschappen Buddleja davidii 'Border Beauty'

Latijnse naam Buddleja davidii 'Border Beauty'
Taxonomie Loganiaceae-familie (Vlinderstruik familie)
Struik hoogte 1,5-2 meter
Groeiwijze Rechtopstaand, bossig
Groeisnelheid Gemiddeld
Snoeiperiode Vroeg in het voorjaar, voor het begin van het nieuwe groeiseizoen
Aantal snoeibeurten Jaarlijks, om de struik compact te houden
Bloeiperiode Juli tot september
Bloemkleur Licht lila tot paars
Vlinders Aantrekkingskracht op vlinders en bijen
Blad eigenschappen Lancetvormig, grijsgroen blad
Winterhardheid Goed (tot -15°C)
Standplaats Zon tot lichte schaduw
Grondsoort Goed doorlatende, vruchtbare grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Neutraal tot licht alkalisch
Droogtetolerantie Matig
Herkomst China

Vlinderstruik 'Border Beauty' bestellen

De Vlinderstruik 'Border Beauty' is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u start met de Vlinderstruik 'Border Beauty' bestellen, is het handig om wat meer te weten te komen over de achtergrond van de Vlinderstruik. Oorspronkelijk komt de Buddleja davidii uit China. Opvallend genoeg gedijt deze soort ook uitstekend in Nederland en België vanwege de vergelijkbare klimatologische omstandigheden.

De Vlinderstruik heeft bloemen die speciaal gebouwd zijn om vlinders aan te trekken. De bloemen zijn lang en smal en zo is de nectar alleen voor insecten met een lange tong bereikbaar. Wilt u in uw tuin het hele jaar door vlinders aantrekken? plant dan vroegbloeiende en laatbloeiende vlinderstruiken. Zo kunt u het hele jaar door genieten van de vlinders die op deze prachtige plant afkomen. 

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.