Weigelia 'Candida'

vanaf 14,00
Rijke witte bloemen
Compacte groei
€ 42,00
= € 14,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Weigelia 'Candida'

De Weigela Candida is een prachtige weelderige bladverliezende opgaande struik. Rond mei bloeit deze heester volop met prachtige witte bloemen. Tegen de ovale groene bladeren van de Weigelia is dit een prachtig gezicht. 

Voordelen Weigela Candida

 • Elegante groeiwijze en witte bloemen
 • Rijke en langdurige bloei
 • Geschikt voor diverse bodemsoorten
 • Weigela Candida kan ook prachtig in boeketten worden gebruikt

Weigela Candida

De Weigela Candida trekt de aandacht met zijn charmante groeiwijze en prachtige witte bloemen die gedurende het groeiseizoen een betoverend schouwspel vormen. Deze sierheester gedijt in verschillende bodemtypen en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw gedijen, waardoor hij geschikt is voor diverse tuinomstandigheden.

Belangrijkste eigenschappen Weigela Candida

Weigela Candida Weigela Candida
Standplaats Zon en halfschaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst Noord-Amerika

Weigela Candida aanplanten

De Weigela Candida aanplanten is een plezierige taak voor tuinliefhebbers. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige sierheester gedijt in uw tuin:

 1. Kies de juiste locatie: Selecteer een geschikte plek in uw tuin met voldoende zonlicht of halfschaduw, afhankelijk van uw lokale klimaat en de behoeften van de plant.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor goed doorlatende grond. Indien nodig, verbeter de bodemstructuur met compost of goed verteerde mest.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ongeveer twee keer zo breed is als de kluit van de Weigela Candida en even diep.
 4. Plant de Weigela: Haal voorzichtig de plant uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het oppervlak van de omliggende grond.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met de uitgegraven aarde en druk voorzichtig aan om luchtbellen te verwijderen. Geef de pas geplante Weigela Candida ruim water. Dit bevordert de wortelgroei en helpt de plant zich te vestigen.

Weigela Candida kopen

Wilt u ten volle genieten van de Weigela Candida in uw tuin? Zorg er bij het kopen van Weigela Candida voor dat u 2 of 3 planten per m² plant. Deze sierheester voegt een elegante toets toe aan elke tuin, en met het juiste aantal planten creëert u een verbluffend kleurenpalet.

Uitgebreide eigenschappen Weigela 'Candida'

Latijnse naam Weigela 'Candida'
Taxonomie Caprifoliaceae-familie (Kamperfoeliefamilie)
Struik hoogte 1-2 meter
Groeiwijze Opgaand, bossig
Groeisnelheid Matig tot snel
Snoeiperiode Direct na de bloei (meestal in de zomer)
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud en om de bloei te bevorderen
Bloeiperiode Zomer (meestal juni tot augustus)
Bloemkleur Witte, buisvormige bloemen in bloemtrossen
Blad eigenschappen Donkergroen, ovaal blad
Herfstkleur Geen uitgesproken herfstkleur
Takken Bruinachtige tot grijze takken
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Neutraal tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Cultivar van Weigela

Weigela Candida bestellen

De Weigela Candida is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u begint met het Weigela Candida bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van deze bijzondere sierheester. Oorspronkelijk komt de Weigela Candida uit Noord-Amerika, maar hij gedijt uitstekend in Nederland en België dankzij vergelijkbare klimatologische omstandigheden.

De Weigela Candida behoort tot de Weigela-familie en staat bekend om zijn elegante groeiwijze en prachtige witte bloemen. Deze sierheester voelt zich het meest op zijn gemak op een standplaats met volle zon tot halfschaduw. Hij gedijt goed in diverse grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.