Weigelia 'Rosea'

vanaf 14,00
Roze bloemen
Makkelijk te onderhouden
€ 42,00
= € 14,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1245reviews

Weigelia Rosea, Weigela 'Rosea'

Weigelia Rosea ook in het Latijn Weigelia Rosea, is een struik met een bossige groeiwijze en groen blad. De bloemen verschijnen in overvloed en trekken vlinders en bijen aan, waardoor uw tuin tot leven komt. Deze sierheester is relatief eenvoudig te onderhouden en gedijt goed in verschillende grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is.

Voordelen Weigela 'Rosea'

 • Indrukwekkende roze bloemen
 • Rijke en langdurige bloei
 • Sterke en veerkrachtige Weigela
 • Stelt weinig eisen aan de standplaats en het onderhoud
 • Bloemen van Weigela Rosea staan ook prachtig in een vaas

Weigela Rosea

De Weigela Rosea, officieel bekend als Weigela 'Rosea', onderscheidt zich door haar indrukwekkende roze bloemen die in bloei komen. De bloemen zijn sierlijk en voegen een vleugje kleur toe aan elke tuin. De Weigela Rosea gedijt goed in verschillende bodemtypen en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien, waardoor ze geschikt is voor verschillende tuinomstandigheden.

Belangrijkste eigenschappen Weigela 'Rosea'

Weigela Rosea  Weigela 'Rosea'
Standplaats Zon en halfschaduw
Grondsoort Alle
Groeisnelheid 20 tot 40 cm per jaar
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst  Cultivar van Weigela

Weigela Rosea aanplanten

De Weigela Rosea aanplanten, officieel bekend als Weigela 'Rosea', is een leuke klus voor de tuinliefhebber. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige tuinplant gedijt in uw buitenruimte:

 1. Kies de juiste locatie: Selecteer een geschikte plek in uw tuin met voldoende zonlicht of halfschaduw, afhankelijk van uw lokale klimaat en de behoeften van de plant.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor een goed doorlatende bodem. Verbeter indien nodig de bodemstructuur met compost of goed verteerde mest.
 3. Graaf een ruim plantgat: Maak een plantgat dat ongeveer twee keer zo breed is als de kluit van de Weigela Rosea en even diep.
 4. Plant de Weigela: Haal voorzichtig de plant uit de pot en plaats deze in het plantgat. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het oppervlak van de omringende grond.
 5. Vul het plantgat: Vul het plantgat met de uitgegraven aarde en druk voorzichtig aan om luchtbellen te verwijderen. Geef de pas geplante Weigela Rosea ruim water. Dit bevordert de wortelgroei en helpt de plant zich te vestigen.

Weigela Rosea bestellen

Wilt u optimaal genieten van Weigela Rosea in uw tuin? Zorg dan bij het Weigela Rosea bestellen voor het juiste aantal planten. Wij adviseren u om 3 tot 4 Weigela Rosea struiken per m² aan te planten. Met dit aantal heeft u direct een weelderige border die weinig ruimte laat voor onkruid en volop genot biedt.

Uitgebreide eigenschappen Weigela 'Rosea'

Latijnse naam Weigela 'Rosea'
Taxonomie Caprifoliaceae-familie (Kamperfoeliefamilie)
Struik hoogte 1,5-2 meter
Groeiwijze Opgaand, bossig
Groeisnelheid Matig tot snel
Snoeiperiode Direct na de bloei (meestal in de zomer)
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud en om de bloei te bevorderen
Bloeiperiode Zomer (meestal juni tot augustus)
Bloemkleur Roze buisvormige bloemen in bloemtrossen
Blad eigenschappen Donkergroen, ovaal blad
Herfstkleur Oranje tot roodachtige herfstkleur
Takken Bruinachtige tot grijze takken
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Neutraal tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Cultivar van Weigela

Weigela Rosea bestellen

De Weigela Rosea is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u begint met het Weigela Rosea bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van de Weigela Rosea. Deze sierheester komt oorspronkelijk uit Azië en staat bekend om zijn opvallende, roze bloemen die in het voorjaar en de vroege zomer bloeien. De Weigela Rosea gedijt goed in gematigde klimaten en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

De Weigela Rosea is een struik met een bossige groeiwijze en groen blad. De bloemen verschijnen in overvloed en trekken vlinders en bijen aan, waardoor uw tuin tot leven komt. Deze sierheester is relatief eenvoudig te onderhouden en gedijt goed in verschillende grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.