Druifheide 'Zeblid'

vanaf
16,00
Groenblijvende struik
Veranderend bladkleur
€ 48,00
= € 16,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1156reviews

Druifheide 'Zeblid', Leucothoe 'Zeblid'

Druifheide 'Zeblid', in het Latijn bekend als Leucothoe 'Zeblid', is een prachtige struik voor in uw tuin. Door de kou veranderen deze bladeren van groen naar rood. Vooral in de winter is de Druifheide een ware unieke plant voor in uw tuin. de Druifheide 'Zeblid'is een variant van de Druifheide 'Keiskei Royal Ruby' en heeft een grover blad.

Voordelen van Leucothoe 'Zeblid'

 • Opvallend rood blad in de wintermaanden
 • Sierlijk hangende lancetvormige bladeren
 • Weinig eisen aan standplaats en onderhoud
 • Ideaal voor borderbeplanting of als bodembedekker

Druifheide 'zeblid'

De Druifheide 'Zeblid', ook bekend als Leucothoe 'Zeblid', valt op door zijn opvallende rode bladeren die ook in de winter kleur geven aan de tuin. Deze struik biedt niet alleen een visuele traktatie, maar trekt ook vogels en insecten aan door zijn aantrekkelijke eigenschappen.

Een ander voordeel van de Leucothoe 'Zeblid' is het gemak in onderhoud. Deze struik groeit het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw en heeft weinig eisen, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan uw tuin.

Belangrijkste kenmerken van de Leucothoe 'Zeblid'

Druifheide 'Zeblid' Leucothoe 'Zeblid'
Standplaats Halfschaduw tot schaduw
Grondsoort Zuur, goed doorlatend
Groeisnelheid Langzaam
Blad eigenschappen Groenblijvend
Herkomst Japan

Leucothoe 'Zeblid' aanplanten

Het aanplanten van Druifheide 'Zeblid', oftewel Leucothoe 'Zeblid', is een relatief eenvoudige taak. Volg deze stappen voor een succesvolle aanplant van deze prachtige struik:

 1. Kies de juiste locatie: Selecteer een plek met halfschaduw tot schaduw, aangezien Druifheide keiskei 'Royal Ruby' goed gedijt in deze omstandigheden.
 2. Voorbereiding van de grond: Zorg voor zure, goed doorlatende grond en voeg eventueel organisch materiaal toe om de bodem te verbeteren.
 3. Maak een plantgat: Maak een gat dat groot genoeg is voor de kluit van de struik.
 4. Plant de Leucothoe: Haal voorzichtig de struik uit de pot en plaats deze in het gat. Zorg dat de bovenkant van de kluit gelijk is met het bodemoppervlak.
 5. Vul het plantgat: Vul het gat met aarde en druk stevig aan. Geef de struik royaal water om de wortels te helpen vestigen.

Leucothoe 'Zeblid' kopen

Als u wilt genieten van de prachtige Druifheide 'Zeblid' in uw tuin, zorg er dan bij het Leucothoe 'Zeblid' kopen voor dat u het juiste aantal planten aanschaft. Wij adviseren om 2 tot 3 struiken per m² te planten voor een mooie bodembedekking.

Uitgebreide eigenschappen Druifheide 'Zeblid'

Latijnse naam Leucothoe 'Zeblid'
Taxonomie Ericaceae-familie (Heidefamilie)
Struik hoogte 50-80 centimeter
Groeiwijze Opgaand, bossig
Groeisnelheid Matig
Snoeiperiode Na de bloei, in het late voorjaar tot vroege zomer
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud
Bloeiperiode Mei tot juni
Bloemkleur Kleine klokvormige witte bloemen
Blad eigenschappen Donkergroen blad, wintergroen
Herfstkleur Rode en paarse tinten, blijft deels wintergroen
Takken Donkerrode takken in de winter
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Lichte schaduw tot schaduw
Grondsoort Zure, vochtige, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Vochtig
pH-waarde Zuur tot zeer zuur
Droogtetolerantie Laag
Herkomst Onbekend

Druifheide 'Zeblid' bestellen

Voordat u begint met het Druifheide 'Zeblid' bestellen, is het handig om wat meer te weten over deze bijzondere plant. De Leucothoe 'Zeblid' is een groenblijvende struik die zijn oorsprong vindt in Japan. Het behoort tot de familie Ericaceae. Omdat de struik van een zure en vochtige grond houdt, raden we aan om bij deze struik extra turf toe te voegen.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.