Filteren
Sorteren op
Verfijn uw selectie
Prijs
Lengte
Breedte
Hoogte
Vorm
Uitvoering

Polyester plantenbakken

Zoekt u stijlvolle polyester plantenbakken voor uw tuin? Gras en Groen biedt u een ruime keuze uit plantenbakken van polyester in verschillende vormen en maten.

88 producten
|

Polyester plantenbakken

Polyester bloembakken gemaakt van polyester en styreen zijn verkrijgbaar in 26 RAL-kleuren. Populaire kleuren zoals verkeerswit zijn altijd ruim op voorraad en direct leverbaar. Polyester plantenbakken van Adezz zijn van een weervast en duurzaam materiaal, waardoor u er jarenlang plezier van heeft als eye-catcher in de tuin!

Voordelen van polyester plantenbakken

 • Zeer sterk en duurzaam materiaal
 • Dankzij 26 RAL-kleuren toepasbaar in elke tuin
 • Vorstbestendig met 5 jaar garantie

Polyester plantenbakken kopen

Een polyester plantenbak van Adezz is een echte blikvanger in de tuin. De plantenbakken gemaakt van met glasvezel versterkt polyester zijn verkrijgbaar in diverse maten. Van een bescheiden plantenbak tot een grote plantenbak voor bomen of als afscheiding van het terras. Door gebruik te maken van verschillende formaten transformeert u een saaie tuin tot een moderne buitenruimte.

In het ruime assortiment polyester plantenbakken of bloembakken vindt u altijd een plantenbak die past bij uw tuin. Vierkant, rechthoekig, zuilvormig of rond. De vierkante en rechthoekige polyester plantenbakken zijn ook nog eens verkrijgbaar met wieltjes. Dat zorgt voor flexibiliteit of maakt het mogelijk om uw horeca terras na sluitingstijd netjes achter te laten.

Kenmerken polyester plantenbakken

Wij leveren u uitsluiten kwalitatieve polyester plantenbakken die sterk zijn en ook hun vorm behouden. Deze kenmerken krijgen zij door het polyester in de juiste dikte uit te voeren, te verstevigen aan de binnenzijde en bovendien is de bovenzijde omgezet (5 x 2,5 cm). 

 • Vlakke bodem met ruimte voor afwatering
 • Uitsparingen aan de onderzijde voor twee overlooppijpjes
 • Binnenzijde is afgewerkt met een vorstbeschermende templexlaag

Polyester bloembakken bestellen

Wilt u een polyester bloembak van professionele kwaliteit voor in uw tuin of bij de entree van de voordeur? Of wilt u meerdere bloembakken met elkaar combineren voor een speels geheel? Bestel dan nu uw polyester bloembakken online bij Gras en Groen Winkel.

 • Altijd gratis levering in Nederland en België
 • Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • Zwartgrijs en verkeerswit zijn vrijwel altijd direct leverbaar
 • Afwijkende kleuren leverbaar binnen 5-6 weken

Levertijden polyester plantenbakken

Bent u benieuwd hoe snel u de polyester plantenbak huis hebt? Bekijk dan onderstaand overzicht of de informatie van de polyester bloembak van uw keuze.

Polyester plantenbak kleuren RAL-kleur  Levertijd
Antracietgrijs RAL 7016  1-2 werkdagen
Zwartgrijs RAL 7021 1-2 werkdagen
Gitzwart RAL 9005 1-2 werkdagen
Verkeerswit RAL 9016 1-2 werkdagen
Beigegrijs  RAL 7006 +/- 5 weken
Lichtgrijs RAL 7035 +/- 5 weken
Zuiverwit RAL 9010 +/- 5 weken
Bekijk overige kleuren bij product    

Polyester plantenbakken Adezz

De polyester bloembakken worden gemaakt door het Nederlandse merk Adezz. In de tuinbranche is het bedrijf leverancier van voornamelijk hoveniersbedrijven en grootgroenvoorzieners. Bij Gras en Groen maken onze tuinontwerpers en hoveniers ook dankbaar gebruik van de fraaie plantenbakken van Adezz. Bekijk ook andere producten in de categorie Tuininrichting of ga naar:

Polyester bloembakken in de tuin

Polyester bloembakken zijn leverbaar in diverse RAL-kleuren. De standaard kleuren zwartgrijs en verkeerswit zijn vrijwel altijd direct leverbaar. Polyester bloembakken in afwijkende kleuren kennen een levertijd tot 6 weken.

Dankzij de moderne uitstraling passen de polyester bloembakken al snel in ieder type tuin of op het balkon. Het polyester is eenvoudig te reinigen en kan het gehele jaar door buiten blijven staan!

Polyester plantenbakken vullen en afwatering

De plantenbakken van polyester zijn volledig dicht, maar niet geschikt als vijverbak. Voor toepassing buiten in de tuin is het belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering. Boor daarvoor gaten in de ronde uitsparing in de bodem. Hierin plaatst u bijbehorende overlooppijpjes of u laat het water direct wegvloeien in de bodem. Met deze stappen vult u de plantenbak op de juiste wijze: 

 1. Boor gaten met een speedboor in de onderzijde
 2. Plaats de plantenbak op een vlakke ondergrond
 3. Vul de onderste 10 cm met hydrokorrels
 4. Dek dit af met anti-worteldoek
 5. Vul de plantenbak met potgrond of speciaal substraat
 6. Plant uw plantenbak aan en bemest 2-3 maal per jaar
 7. Spray de polyester plantenbak in met Protector om strepen tegen te gaan.

Afwateringsgaten in de polyester plantenbakken

Voor een goede waterhuishouding in de plantenbakken is de afwatering van groot belang. Afhankelijk van het formaat boort u daarvoor gaten in de bodem. Stelregel is dat u één gat boort bij plantenbakken tot 0,25 m2 bodemoppervlak. Hebben de plantenbakken een groter bodemoppervlak dan boort u 2 gaten. 

Overlooppijpjes voor polyester plantenbakken

Bij de polyester plantenbakken zijn ook bijpassende overlooppijpjes verkrijgbaar. U kunt deze in de geboorde gaten plaatsen. De overlooppijpjes zorgen ervoor dat er alijd een kleine waterbuffer onder in de plantenbak aanwezig is. Dankzij de capilaire werking vormt dit een reserve voor uw tuinplanten in droge perioden.

Polyester plantenbakken onderhouden

De Polyester plantenbakken behoeven weinig extra aandacht. Voor de beplanting is tijdig water geven en 2-3 keer per bemesten met tuinmest van belang. De polyester bloembakken hebben een klein relief aan de buitenzijde. Om dit goed schoon te kunnen houden kunt u dit oppervlak behandelen met Adezz bio cleaner en protector

Adezz bio cleaner is een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voor het oppervlak en laat het vuil loskomen uit de poriën. Als u de plantenbak heeft gereinigd gebrukt u de Adezz bio protector. Dit product zorgt voor een beschermde waslaag.