Zelf een inground tampoline ingraven

Gaat u zelf een inground trampoline ingraven? Dit is namelijk ontzettend leuk om te doen. U ziet namelijk direct resultaat. U kunt alles doen met de hand en met gebruik van een schep. Zorg zelf voor springplezier voor jong en oud, dus waar wacht u nog op?

De trampoline besteld u natuurlijk eenvoudig online. Het stappenplan voor inground trampoline ingraven helpt u om de trampoline succesvol te plaatsen!

Stappenplan inground trampoline ingraven

U wilt de trampoline zelf gaan ingraven? Wij helpen u in 3 stappen naar een perfect eindresultaat. Een beknopte versie kunt u downloaden zodat u in de tuin direct een handleiding bij de hand heeft. Inground trampoline ingraven in 3 stappen:

  1. Bepaal de locatie
  2. Graaf het diepste punt
  3. Maak een komvormig gat

Stap 1: Bepaal de locatie

Voor dat u ergens gaat beginnen met graven is het natuurlijk belangrijk om de locatie van de trampoline te bepalen. Want ja, je raad het al, verplaatsen na het ingraven zit er niet meer in. Voor extra veiligheid raden we u aan om minimaal 2 meter rond de trampoline vrij te houden, en minimaal 3 meter erboven.

Heeft u de locatie bepaald? Dan is het nu tijd voor het opmeten en aftekenen van het gat. Hanteer hiervoor de onderstaande afstanden. Maak het gat niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Zo bewaard u de stevigheid in de grond.

Stap 2: Graaf het diepste punt

Heeft u het gat opgemeten en afgetekend op de plek waar de trampoline zou moeten komen? Mooi! Dan is het nu belangrijk dat u naar het diepste punt gaat graven. Dit punt ligt precies in het midden van het gaat waar de trampoline zou moeten komen.

Begin hier met graven en probeer zo vanaf het diepste punt naar buiten te graven. Zo komt u goed uit en hoeft u de wand niet onnodig te verstevigen.

Ronde trampoline:

  • 20 cm boven de grond
  • Bij afmetingen Ø210/Ø260 ligt het diepste punt op 65 cm
  • Bij afmetingen Ø320/Ø380 ligt het diepste punt op 70 cm

Vierkant/rechthoekige trampoline:

  • 20 cm boven de grond
  • Bij afmeting 230 x 150 cm ligt het diepste punt op 65 cm
  • Bij afmeting 260 x 180 cm ligt het diepste punt op 70 cm
  • Bij afmeting 330 x 225 cm ligt het diepste punt op 95 cm

Stap 3: Maak een komvormig gat

Is het diepste punt van het gat gegraven? Dan is het nu aan u om een komvormig gat te graven. Dit is een essentiële stap die er voor zorgt dat de wandconstructie zijn kracht behoud. Let op! Het komvormig gat moet echter wel diep genoeg zijn op alle plekken.

Het graven van een gat is natuurlijk geen moeilijke rekensom, maar het is wel belangrijk dat u het eerst test voordat de kinderen er op gaan springen. Doe dit door zelf even op elke plek goed op en neer te springen. Raakt u de bodem nergens? En heeft u er vertrouwen in dat het klopt? Dan bent u bijna klaar. Plaats de trampoline over het gat, en vergeet deze niet te verankeren! Uw inground trampoline staat nu klaar voor uren springplezier! 

Houd u kale plekken naast de trampoline over en wilt u weer een mooi gazon? Bekijk dan hier onze graszaden die zorgen voor een mooi en natuurlijk gazon!