Sneeuwklokjesboom

vanaf 20,00
Tolerant tegen natte bodems
Opvallende voorjaarsbloesem
€ 60,00
= € 20,00 x 3 stk
Minimum bestelaantal = 3 stk
 • Kwalitatieve tuinplanten direct vanaf de kwekerij
 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95 & BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-
9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel 9,4/10 Kiyoh rating • Gras en Groen Winkel
Rating9.4
|
1215reviews

Sneeuwklokjesboom, Halesia carolina

Sneeuwklokjesboom, ook bekend als Halesia carolina, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met haar opvallende uiterlijk en sierlijke bloeiwijze voegt ze schoonheid toe aan elke buitenruimte. De klokvormige bloemen, die aan de takken hangen, zijn een lust voor het oog en kunnen de tuin transformeren. Ze beginnen meestal wit en krijgen later een zachte, crèmekleurige tint.

Voordelen Halesia carolina

 • Prachtige, klokvormige bloemen die de tuin verfraaien
 • Rijke bloei gedurende het seizoen
 • Aanpasbaar aan diverse bodemtypen
 • Relatief gemakkelijk in onderhoud
 • De bloemen van de Sneeuwklokjesboom zijn tevens geschikt als snijbloemen

Sneeuwklokjesboom

De Sneeuwklokjesboom of Halesia carolina onderscheidt zich door haar betoverende bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze heester groeit breed uit en de oude stammen kunnen soms gaan schilferen. In het najaar verkleurd het blad van groen naar felgeel. 

Een ander voordeel van de Sneeuwklokjesboom is haar aanpasbaarheid aan verschillende bodemtypen en groeiomstandigheden, waardoor ze een veelzijdige keuze is voor tuinliefhebbers.

Belangrijkste kenmerken Halesia carolina

Sneeuwklokjesboom Halesia carolina
Standplaats Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Groeisnelheid Gemiddeld
Blad eigenschappen Bladverliezend
Herkomst Noord-Amerika

Halesia carolina aanplanten

Het planten van Sneeuwklokjesboom of Halesia carolina is een mooie toevoeging aan uw tuin. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat deze prachtige plant goed gedijt:

 1. Kies de juiste locatie: selecteer een geschikte plek met de juiste hoeveelheid licht, afhankelijk van de behoeften van de plant.
 2. Voorbereiding van de grond: zorg voor vochtige, goed doorlatende grond, verbeter indien nodig de bodemstructuur.
 3. Graaf een ruim plantgat: maak een plantgat dat voldoende ruimte biedt voor de wortels van de Sneeuwklokjesboom.
 4. Plant de Sneeuwklokjesboom: plaats de plant voorzichtig in het plantgat, zorg ervoor dat de wortels goed bedekt zijn met aarde.
 5. Vul het plantgat: vul het gat met aarde, druk voorzichtig aan en geef water om de plant te helpen settelen.

Sneeuwklokjesboom kopen

Wilt u optimaal genieten van de Sneeuwklokjesboom in uw tuin? Zorg dan bij de Sneeuwklokjesboom kopen om het juiste aantal planten. Wij adviseren u om 3 tot 4 struiken in de maat 60-80 cm aan te planten per m². Met dit aantal heeft u direct een dichte border die weinig ruimte laat voor onkruid.

Uitgebreide eigenschappen Halesia carolina

Latijnse naam Halesia carolina
Taxonomie Styracaceae-familie (Storax familie)
Struik hoogte 3-6 meter
Groeiwijze Opgaand, bossig
Groeisnelheid Matig tot snel
Snoeiperiode In het late winter tot vroege voorjaar, voordat de knoppen uitlopen
Aantal snoeibeurten Jaarlijks voor vormbehoud
Bloeiperiode Mei tot juni
Bloemkleur Hangende, witte, klokvormige bloemen
Blad eigenschappen Donkergroen blad
Herfstkleur Geel tot oranje
Takken Grijze takken
Winterhardheid Goed (tot -20°C)
Standplaats Zon tot halfschaduw
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Bodemvochtigheid Gemiddeld tot vochtig
pH-waarde Zuur tot licht zuur
Droogtetolerantie Matig
Herkomst Noord-Amerika

Sneeuwklokjesboom bestellen

De Sneeuwklokjesboom is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Voordat u start met de Sneeuwklokjesboom bestellen, is het handig om wat meer te weten over de achtergrond van de Halesia carolina. Oorspronkelijk komt de Halesia carolina uit Noord-Amerika. Vanwege de vergelijkbare klimatologische omstandigheden groeit de struik ook goed op Nederlandse en Belgische bodem.

De Sneeuwklokjesboom is onderdeel van de Styracaceae familie en bloeit van april tot half mei. De naam heeft deze heester te danken aan de bloemen die op hangende sneeuwklokjes lijken. Ze zijn circa 1,5 cm groot en verschijnen in grote getalen in het voorjaar.

Tuinplanten van Gras en Groen

Gras en Groen is een hoveniersbedrijf gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om tuinplanten te selecteren van een uitstekende kwaliteit. Wij hebben een groot netwerk opgebouwd met kwekerijen die bij het kweken van de planten voldoen aan de hoogste norm. Onze tuinplanten hebben een sterk wortelstelsel, zijn in een goede conditie en hebben een uniforme kwaliteit. Dit hebben zij mede te danken aan:

 • Minder meststoffen nodig dankzij precision farming teeltplan 
 • Uniforme planten door inplanten, rondsteken en snoeien o.b.v. GPS
 • Minder ziektes, onkruid en sproeien dankzij Mulch techniek
 • Reductie van bestrijdingsmiddelen door inzet schoffelmachines

Bestel- en bezorginformatie tuinplanten

Tuinplanten worden op bestelling voor u uit het veld gehaald. Daarna worden deze via pallet transport bij u aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u aanwezig bent om de bestelling in ontvangst te nemen.

Nadat wij uw bestelling hebben ontvangen plannen wij samen met u de levering van de beplanting in. Deze afspraak wordt bevestigd per mail. 
Voorafgaand aan de levering ontvangt u van de transporteur een met de Track and Trace code en daarin het verwachtte levermoment.

Bezorginformatie tuinplanten

Producten worden verzonden via pallet transport, hierop zijn de volgende regels van toepassing:

 • Bezorgd binnen 3-5 werkdagen, datum in overleg
 • Pallet transport NL € 69,95
 • Pallet transport BE € 89,95
 • Gratis thuisbezorgd vanaf € 750,-

Garantie tuinplanten

Planten zijn levende organismen. Deze worden met veel zorg en aandacht opgekweekt waardoor wij kunnen garanderen dat de beplanting van goede kwaliteit zijn. Merkt u dat de planten moeite hebben om aan te groeien in uw tuin? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u met advies bijstaan om uitval van nieuwe beplanting te voorkomen.

Heeft u ondanks een goede verzorging van de tuinplanten toch last van uitval? Dan bieden wij u korting op de aankoop van vervangende exemplaren. 

Tuinplanten retourneren

Beplanting valt in de categorie bederfelijke producten. Bovendien kunnen de planten in uw tuin in contact komen met schimmels. Om die redenen zijn haagplanten uitgesloten van het consumenten retourrecht en accepteren wij geen retourzendingen. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goede afwegingen maakt welke soort, maat en hoeveel planten u gaat bestellen. Uiteraard helpen wij u graag met advies bij het maken van de juiste keuze.